Turktime

Araştırmacılar: Rahim ağzı kanserinden kurtulmak mümkün

University College London'da (UCL) yapılan bir çalışmada, Kemoradyoterapi öncesi kemoterapi almak, rahim ağzı kanserinden kurtulma şansını artırıyor olabilme ihtimalini ortaya koydu.
ABONE OL
Abone Ol
Araştırmacılar: Rahim ağzı kanserinden kurtulmak mümkün
Haberler / Sağlık
23 Ekim 2023 Pazartesi 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Medical Press"in haberine göre, University College London'da (UCL) yapılan bir çalışmada, rahim ağzı kanserinde, kemoradyoterapi tedavisi öncesi uygulanan kemoterapinin hastalığa etkisi araştırıldı.

Çalışmanın üçüncü aşaması sonucunda ilk bulgular, kemoterapinin rahim ağzı kanserinden kurtulma şansını artırabileceği ve kanserin nüksetme ihtimalini düşürebileceğini gösterdi.

İngiltere, Meksika, Hindistan, İtalya ve Brezilya'da 500 hastanın 10 yıl boyunca izlendiği araştırmada, rastgele seçilen hastaların bir kısmına yalnızca kemoradyoterapi uygulanırken, geri kalan hastalar ise ilk 6 hafta kemoterapi aldıktan sonra kemoradyoterapi gördü.

Tedavilerin üzerinden 5 yıl geçtiğinde yalnızca kemoradyoterapi uygulanan grupta yaşama oranı yüzde 72 iken, hastaların yüzde 64'ünde hastalığın nüksetmediği belirlendi.

Öte yandan kemoradyoterapiye ek olarak kemoterapi alan hastalarda hayatta kalma oranı yüzde 80 iken, bu hastaların yüzde 73'ünde kanserin nüksetmediği tespit edildi.

Araştırmacılardan Dr. Mary McCormack, "Bu, 20 yılı aşkın süredir bu hastalığın sonuçlarında gördüğümüz en büyük gelişme." yorumunu yaptı.

Araştırmanın ilk bulguları Avrupa Onkoloji Kongresi'nde (ESMO) sunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime