Turktime

Ankara'da taksi ücretine zam geldi! İşte rakamlar

Ankara'da taksi ücretlerinin yeni tarifesi belli oldu. Bu kapsamda taksimetre tarifelerinde taksiye indi/bindi ücreti 15 TL, açılış ücreti ise 6 TL oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Ankara'da taksi ücretine zam geldi! İşte rakamlar
Haberler / Ekonomi
15 Aralık 2021 Çarşamba 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anayurt Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, bir önceki dönem üzerindeki araçların bakım-onarım, malzeme, işçilik masrafları, akaryakıt zamları, döviz kurlarındaki artış ve enflasyondan kaynaklı maliyet hesapları ve uzman görüşleri de dikkate alınmak suretiyle fiyatlarda güncelleme yapıldığını söyledi.

 17 Aralık 2021 tarihinden itibaren Taksimetrelerin ayarlanması koşuluyla geçerli olarak Taksimetre Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi'nin kabulü, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun 62. Maddesi hükümleri gereği ANKESOB Yönetim Kurulunca kararlaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 20-25 ORANINDA BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU"

Taksi ücretlerine en son iyileştirmenin Aralık 2020'de gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Mehmet Yiğiner, "Ulaşım camiası olarak yaklaşık bir yıldır hem pandeminin getirdiği sıkıntılardan kaynaklı hem de akaryakıt başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki aşırı artışlar ve hayat pahalılığından dolayı taksi ücretlerinde bir güncelleme beklentimiz vardı. Yüzde 20-25 oranında bir artış söz konusu. Bu güncelleme, iyileştirme kaçınılmazdı, gelirlerinden uzun zamandır fedakarlık yapan şoför esnafımıza biraz olsun nefes aldıracak." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime