Turktime

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı

Ankara Valiliği, il genelinde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini belirtti, Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı
Haberler / Güncel
7 Haziran 2024 Cuma 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak bugün il genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışın şiddetli olabileceği ve beraberinde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara sebep olabileceği vurgulandı.

Ankara genelinde yaşanabilecek bu meteorolojik olayların ulaşımda aksamalara neden olabileceği ve vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Özellikle sel ve su baskınlarının meydana gelebileceği bölgelerdeki vatandaşların drenaj sistemlerini kontrol etmeleri, su birikintilerinden uzak durmaları ve gerektiğinde ilgili yetkililere haber vermeleri tavsiye edildi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası risklere karşı önlem almak adına Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate almaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, acil durumlarda yetkililere ulaşmak için 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranabileceği hatırlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime