Turktime

Altın fiyatları rekora koşuyor!

18 Kasım 2021 Perşembe altın piyasasındaki veriler ortaya çıktı. Altın fiyatları serbest piyasada yatırımcılar ve ekonomi gündemini takip edenler tarafından merakla araştırılıyor. Peki çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları...
ABONE OL
Abone Ol
Altın fiyatları rekora koşuyor!
Haberler / Ekonomi
18 Kasım 2021 Perşembe 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küresel piyasalarda enflasyon endişesi, ABD'nin faiz artırıp artırmayacağı belirsizliği, yurt içinde ise Merkez Bankası'nın bugün saat 14:00'te vereceği faiz kararı büyük merakla beklenirken Altın fiyatları gece yarısı rekor kırdı.

Fed'in tahvil alımlarını azaltıp, faiz artırma hamlesi gerçekleştirmesi beklenirken küresel çapta enflasyon sorununun olması nedeniyle altına olan talep artıyor. İç piyasada döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle de altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor.

Ons altın yatay seyirle yaklaşık 5 ayın zirvesinden işlem görüyor. Güne 1866 dolardan başlayan ons altın gün içinde en düşük 1864 dolar, en yüksek 1871 dolar seviyesine ulaştı. Saat 06:43 itibarıyla ons altın 1865 dolardan işlem görüyor.

Gram Altın fiyatları güçlü performans göstererek yatırımcısına kazandırdı. Gram altın 658.9 lira ile tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Güne 637.5 liradan başlayan gram altın en düşük 636.7 lira, en yüksek de 658.9 lira seviyesini gördü. Saat 06:43 itibarıyla gram altın yüzde 2.5 civarında primle 653.3 liradan alıcı buluyor.

Uzmanlar Merkez Bankası'nın yine faiz indirimi yapmasını bekliyor. Piyasa genelinde 100 baz puanlık indirim beklentisi var.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime