Turktime

Alparslan'ın ilk görev yeri Akdeniz

Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından yeni alınan sondaj gemisi Alparaslan, Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaştı.
ABONE OL
Abone Ol
Alparslan'ın ilk görev yeri Akdeniz
Haberler / Ekonomi
19 Mayıs 2022 Perşembe 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, enerjide dışa bağımlılığını kırmak için son yıllarda büyük bir atağa geçti. Bu kapsamda enerji filosu kuruldu. Akdeniz ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarında başarı da elde ediliyor. Yeni alınan sondaj gemisi Alparaslan, Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaştı.

TEKNİK ÖZELLİKLER

7. nesil üstün teknolojilerle donatılmış yeni sondaj gemisi 238 metre uzunluğunda. 42 metre genişliğindeki yeni sondaj gemisi, 68 bin groston ağırlığında.

Maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilen yeni nesil sondaj gemisi, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabiliyor.

200 KİŞİLİK MÜRETTEBAT
Kule yüksekliği ise 104 metre. 200 kişilik mürettebat kapasitesiyle sondaj çalışmalarını yürütecek personelleri taşıyacak gemi dünyada diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teknolojiyle donatıldı.

İLK GÖREV AKDENİZ'DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin bugün Taşucu Nato Limanı'na geleceğini belirtmiş, sondaj hazırlıkları için Taşucu'nda yaklaşık 2 ay kalacağını, gerekli çalışmaların ardından kısa sürede ilk sondajına Akdeniz’de başlayacağını açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime