Turktime

Almanya ve İsrail arasında dev anlaşma!

Almanya ve İsrail arasında Arrow 3 hava ve füze savunma sistemi alımına ilişkin 4 milyar euroluk anlaşma imzalandı.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya ve İsrail arasında dev anlaşma!
Haberler / Dünya
28 Eylül 2023 Perşembe 19:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile İsrail Savunma Bakanı Yaav Galant, Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi. Görüşmede, Almanya ve İsrail arasında Arrow 3 hava ve füze savunma sistemi alımına ilişkin 4 milyar euroluk anlaşma imzalandı.

İsrail'in Almanya’ya satacağı Arrow 3 sisteminin 2025 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi öngörülüyor. Sistemin Almanya ve komşularına muhtemel füze saldırılarına karşı daha iyi koruma sağlaması amaçlanıyor. Sistem, güdümlü füzeler ile uzun menzilli düşman füzelerini dünya atmosferi dışında 100 kilometreden daha yüksek bir irtifada doğrudan bir vuruşla imha edebiliyor.

ABD, sistemin satışına geçtiğimiz ay izin vermişti

Söz konusu anlaşma İsrail tarihinin en büyük silah anlaşması olarak görülürken, ABD, İsrail ile ortaklaşa geliştirilen hava ve füze savunma sisteminin satışına geçtiğimiz ay izin vermişti. Anlaşma, Almanya ile İsrail arasındaki özel ilişkinin yeni bir boyut kazanıp güçlenmesinin bir işareti olarak görülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime