Turktime

Almanlar'dan Merkez Bankası tahmini: Faizler...

Alman Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın(TCMB) 2022 yılının ilk çeyreğinde politika faizlerinde artışa gidilebileceği tahmininde bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Almanlar'dan Merkez Bankası tahmini: Faizler...
Haberler / Ekonomi
13 Aralık 2021 Pazartesi 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alman bankası olan Deutsche Bank'ın araştırma raporuna göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dövizdeki dalgalanmaları kontrol altına alabilmek için 2022 yılının ilk çeyreğinde 1000 baz puan artırmak zorunda kalabileceği belirtildi.

Aralık ayı için 100 baz puanlık indirim beklendiğini belirten Alman bankası, ardından gelecek üç para politikası toplantısında daha sakin bir şekilde davranılacağını ve sert bir indirim olmayacağını tahmin etti.

YÜZDE 25'E ÇIKARMAK ZORUNDA KALABİLİR

Deutsche Bank, Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının azaltılması için TCMB'nin 2022 yılının ilk çeyreğinde politika faizini yüzde 25'e artırmak zorunda kalabileceğini aktardı.

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Bankanın enflasyon ve büyüme tahmininin de yer aldığı raporda, 2021 yılının sonunda enflasyonun yüzde 25 olacağı belirtildi. 2022'nin ilk yarısında ise enflasyonun yüzde 30'ları bulacağı tahmini yapıldı.

2021 yılı için Türkiye ekonomisinin yüzde 10,1 büyümesinin beklendiği raporda, 2022 yılı için büyüme tahmini yüzde 3,5 olarak yer aldı.

Kaynak / Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime