Turktime

Alkol yasağında ilk ceza kesildi

İstanbul Valiliğinin halka açık alanlarda alkollü içki tüketimini yasakladığı kararda ilk ceza kesildi. Serbest Düşünce Derneği Başkanı Serdar Turgut Avcıl, genelgeye karşı yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. 
ABONE OL
Abone Ol
Alkol yasağında ilk ceza kesildi
Haberler / Güncel
11 Eylül 2023 Pazartesi 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Serbest Düşünce Derneği’nin Kadıköy’de önceki gün valiliğin kararına tepki olarak düzenlediği “İçeceğini Al Gel” etkinliği ilçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından engellendi. Derneğin kurucu üyesi üç kişiye “emre aykırı davranış” gerekçesiyle idari işlem uygulandı.

Serbest Düşünce Derneği Başkanı Serdar Turgut Avcıl, genelgeye karşı yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. 

Cumhuriyet’e konuşan Avcıl, “Biz dernek olarak bir etkinlik yapacaktık. Gösteri veya protesto kapsamında olan bir şey değildi” dedi. Avcıl, yapılan işlemin gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet veya herhangi bir konuyla ilgili değil, tamamen valiliğin genelgesi kapsamında alkol alınmına yönelik bir işlem olduğunu söyledi. 

Avcıl, “Memur arakadaşlar ceza kesmek için epey uğraştılar. Bizi karakola götürdüler. 2-3 saat boyunca ‘Nasıl yapacağız’ diyerek aralarında konuştular ve bir yerlere telefon ettiler.
Bu yapılanları yaşam tarzına müdâhele olarak algılıyoruz” dedi. 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime