Turktime

Afganistan kadınları korku içinde!

Taliban'ın, Afganistan'ın başkenti Kabil'e ulaşmasının ardınan ülke içinde panik havası hakim oldu. Ülkede yıllardır hakları için mücadele veren kadınlar yeniden Taliban rejiminin tehdidi altında. Afgan asıllı ABD'li yazar Khaled Hosseini, "Afganistan'ın kadınları terk edildi" açıklamasını yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Afganistan kadınları korku içinde!
Haberler / Dünya
17 Ağustos 2021 Salı 20:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ünlü yazar Khaled Hosseini, Afganistan'da kadınların haklarının nasıl korunacağını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sordu. 

Hosseini yaptığı paylaşımda, "Afganistan’ın kadınları ve kızları terk edildi. Peki ya hayalleri, umutları? Yirmi yıldır uğruna savaştıkları haklar? Kırk yıldır barışı arayan bir halkı terk edemeyiz. Afgan kadınları, kilitli kapılar ve perdeler arkasında tekrar çürütülmemeli” ifadelerini kullandı.

Taliban'ın etkisi neydi?

Taliban, 90'lı yıllarda katı şeriat kanunları ile kadınlara ve kız çocuklarına yasaklar getirmişti. Kadınların, yanında bir erkek olmadan saçlarını ve bedenini saklayacak şekilde tamamen örtünmeden evden çıkması yasaklanmıştı.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime