Turktime

Afganistan'da büyük insanlık dramı!

Afganistan'da kırsal kesimde aileler hayatta kalmak için kız çocuklarını satmaya başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Afganistan'da büyük insanlık dramı!
Haberler / Dünya
2 Kasım 2021 Salı 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hayatta kalmak için önce eşyalarını satmaya başlamışlardı. Şimdi küçük kız çocuklarını satıyorlar. Aylardır Afganistan'daki insani krizin büyüdüğüne yönelik yapılan çağrılar cevapsız kalmaya devam ediyor. Kriz her gün daha da derinleşiyor.

Perwana 9 yaşında. 4 yıl önce babası işini kaybedince ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Bagdis eyaletindeki bu çadır kampına yerleşmek zorunda kaldılar. Beslemesi gereken 8 kişi için babası Perwana'yı para karşılığı satıyor.

BİN DOLAR KARŞILIĞINDA SATILIYOR
55 yaşındaki beyaz sakallı bu adam, Parwana karşılığında babasına 200 bin Afgani yani 2 bin 200 dolar veriyor. Ve yaşlı adam 9 yaşındaki Parwana'yı böyle götürüyor.

Afganistan'da çocuk evlilikleri yoksul ve kırsal kesimde yeni bir şey değil. Komşu eyalet Ghor'daki bu aile de 9 yaşındaki Litan ve 4 yaşındaki Zaytan isimli kızlarını her biri bin dolar karşılığında satmaya hazırlanıyor.

Bu Afgan da komşusundan borç aldı. Ancak ödeyemiyor. Komşusu ise borcuna karşılık 10 yaşındaki kızı Magul'ü istiyor. Magul, "Eğer beni yaşlı adam ile evlenmeye zorlarlarsa kendimi öldürürüm. Ailemden ayrılmak istemiyorum" diyor. Ama günler sonra satışın gerçekleştiğini öğreniyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime