Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni ziyareti sırasında yatay geçişiyle yaptığı açıklamalarla ilgili bir yazı kaleme aldı.
Selvi, "İmamoğlu’nun tam da yatay geçiş tartışmalarının yaşandığı bir sırada mezun olduğu fakülteyi ziyaret edip, yatay geçiş konusuna değinmesi bir telaşın içinde olduğunu gösteriyor. Ekrem İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden yatay geçiş konusu o zaman da üniversitede rahatsızlık uyandırmış. Önce Ekrem İmamoğlu’nun yatay geçişle ilgili sözlerine yer vereceğim, sonra bazı soru işaretlerini gündeme getireceğim" ifadelerini kullandı.
"Ekrem İmamoğlu geçiş sürecini, “Ben 90 yılında bu okula geçiş yaptım. Ben bu okula geçiş yapıldığını 89 yılında öğrendim. 90’da başvuranda, burada 3-4 yılında böyle geçişler yapıldı. Sonra kapatıldı” diye anlatıyor. 20 ek ders aldığını söylüyor. Denklik nasıl bir işlem ki öyle önce açılıyor, sonra kapatılıyor. Aç-kapa Artema durumu ancak musluk reklamında olur." diyen Selvi, bazı sorular yöneltti.
İşte o sorular:
DENKLİĞİ NE ZAMAN KABUL EDİLDİ
1- Girne Amerikan Üniversitesi’nin denkliği YÖK tarafından 1993 yılında kabul edildiğine göre Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’ne nasıl yatay geçiş yaptı? Denkliği kabul edilmeyen bir okuldan devlet üniversitesine yatay geçiş yapmak mümkün mü?
2- YÖK, özel üniversitelerden devlet üniversitelerine yatay geçişe 1994 yılında izin verdiğine göre İmamoğlu nasıl geçiş yaptı?
NOT ORTALAMASI TUTUYOR MUYDU
3- İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçişte hangi not ortalaması istendi, İmamoğlu’nun not ortalaması bunu tutuyor muydu?
Soruları burada kesiyorum. Bu konuda YÖK’ü ve İstanbul Üniversitesi’ni kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapmaya davet ediyorum.
Burada bir hak gaspı var mı, yok mu? Eğer yatay geçiş hakkı yokken Ekrem İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığı tespit edilirse diploması iptal edilir mi? (HÜRRİYET)