Turktime

AK Partili vekillerden savunma payı için yeni öneri

Türkiye'de son günlerde en çok ses getiren kredi kartlarından savunma payı alınma durumu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı istişare toplantısında da gündeme geldi.
ABONE OL
Abone Ol
AK Partili vekillerden savunma payı için yeni öneri
Haberler / Ekonomi
17 Ekim 2024 Perşembe 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti'de yeni istişare toplantıları başladı. İlk toplantıda dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililerle bir araya geldi.

Bakan Şimşek, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve Genel Merkez yöneticilerinin sorularını yanıtladı ve mevcut ekonomi politikasını değerlendirdi.

Vatandaşların "vergi adaleti" konusunda kaygısının olduğu, "gerçekçi ve adaletli bir sistem" istenildiğine dikkat çekilen toplantıda kredi kartından savunma payı ödenmesi fikri de gündeme geldi.

"10 BİN LİRA ALINSIN"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AK Partili vekiller, "Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Olmayan bir paradan pay alınabilir mi? Alınacaksa kıstas 100 bin değil, daha yüksek olması gerekmiyor muydu? 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay alınsın" sözleriyle karttan alınacak tutar konusunda öneride bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime