Turktime

AK Parti’de seçim depremi: 3 başkan daha görevden alındı

7 Ekim’de olağanüstü kongreye gidecek olan ve ‘değişim’ mesajları verilmeye başlanan AK Parti’nin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda görev değişiklikleri yapıldı. Diyarbakır’da, üç ilçe başkanı daha görevden alındı.
ABONE OL
Abone Ol
AK Parti’de seçim depremi: 3 başkan daha görevden alındı
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2023 Pazartesi 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amida Haber’in aktardığı iddiaya göre, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Kocaköy İlçe Başkanı Şerafettin Yiğit ve Lice İlçe Başkanı Abdülhaluk Tuncay, ‘seçimdeki düşük performansları” gerekçe gösterilerek görevden alındı.

İddiaya göre AK Parti İl Koordinatörü Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur’un belediye başkanlığı için istifasını istedi. Ancak Yağmur’un bunu kabul etmediği öğrenildi.

Bu arada geçtiğimiz hafta benzer gerekçelerle Kayapınar Uğur Delidere, Ergani İlçe Başkanı Fırat Dolu, Bağlar Maruf Demir, Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya, “seçimdeki düşük performansları” gerekçe gösterilerek görevden alınmıştı.

Edinilen bilgilere göre İl Başkanlığına çağrılan diğer İlçe Başkanları ise uyarıldı. İlçelerdeki değerlendirme sürecinin devam edeceği ifade edildi.

AK PARTİ NE KADAR OY ALDI? 

AK Parti Diyarbakır’da, 14 Mayıs’ta yapılan milletvekili seçimlerinde yüzde 23,2 oy alarak Galip Ensarioğlu, Suna Kepolu ile Sait Yaz’ı Meclis’e göndermişti. CHP 20 yıl sonra Diyarbakır’dan Sezgin Tanrıkulu’nu, Yeşil Sol Parti 10 vekil beklentisi ile girdiği seçimde sadece 8 vekil Meclis’e gönderebilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime