Turktime

AFAD duyurdu: Malatya'da peş peşe üç şiddetli deprem!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde, saat 16.40'ta ise 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremlerin ardından 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.
ABONE OL
Abone Ol
AFAD duyurdu: Malatya'da peş peşe üç şiddetli deprem!
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2023 Cumartesi 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı.

Deprem 6,35 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İKİNCİ DEPREM

Ardından saat 16.40'da 4.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem gerçekleşti.

İkinci depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

Çevre şehirlerden de hissedilen depremler, paniğe neden oldu.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Depremlerin ardından ilk açıklama AFAD Başkanı Yunus Sezer’den geldi. Sezer, "Malatya ilimiz Yeşilyurt ilçesinde saat 16:39'da 4.8; saat 16:40'da 4.5 olmak üzere peş peşe iki deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Malatyalı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" dedi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun" paylaşımında bulundu.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Şu ana kadar ulaşan olumsuz bir ihbarın olmadığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, şu ifadeleri kullandı:

"Sağı solu arıyoruz. Herhangi bir göçükle ilgili bir Haber gelmedi inşallah gelmez. Üst üste depremler olunca halkımızda bir tedirginlik var. Halkımız riskli binalardan uzak kalıp toplanma alanlarında olurlarsa bize yardımcı olmuş olurlar. Ağır hasarlı olan binalardan halkımız özellikle uzak dursunlar. Toplanma alanlarına giderlerse kendilerine yardımcı oluruz. Halk da bir tedirginlik var."

BİR DEPREM DAHA

Saat 18:18'de Malatya'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 18.18'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği ise 9.13 kilometre olarak kaydedildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Depremlerin ardından sosyal medyadan bilgilendirme yapan Sağlık Bakanı Koca, “Sağlık açısından bilinen bir olumsuzluk yaşanmamış, Malatya ve Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerine çağrı olmamıştır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime