Turktime

ABD'ye büyük şok! Çin'den beklenmeyen hamle

Süper güçlerin "hipersonik silah" yarışı son olarak Çin'den gelen haberlerle yeniden gündeme taşındı. Çin'in Ağustos ayında gerçekleştirdiği nükleer harp başlığı taşıma kabiliyetine sahip hipersonik füze denemesinin ABD istihbaratını 'gafil avladığı' öne sürüldü.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'ye büyük şok! Çin'den beklenmeyen hamle
Haberler / Dünya
17 Ekim 2021 Pazar 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiliz Financial Times gazetesi Çin’in, Ağustos ayında dünyanın etrafını bir kez turlayan bir hipersonik füze testi icra ettiğini bu testin, ABD'li istihbarat servislerini gafil avladığını öne sürdü. Çin ordusunun hedefine doğru alçalmadan önce alçak yörüngeli uzayda uçan hipersonik bir süzülme aracı taşıyan bir roket fırlattığı açıklandı.

Financial Times’a konuşan ve ismi açıklanmayan 5 istihbarat kaynağı, Çin'in gerçekleştirdiği füze testinde hedefin başarıyla vurulamadığını açıklarken, ancak buna rağmen ı Çin'in hipersonik silahlar konusunda “şoke edici” bir gelişme kaydettiğini ve ABD'nin bunun farkında olmadığını vurguladı.

‘BÜYÜK BİR SÜRPRİZ OLDU’

Test hakkında konuşan bir kaynak “Bunu nasıl yaptıkları hakkında hiçbir fikrimiz yok.” ifadelerinde bulunurken, ‘Test, Çin’in hipersonik silahlarda şaşırtıcı ilerleme kaydettiğini ve ABD yetkililerinin fark ettiğinden çok daha ileri olduğunu gösterdi’ dedi.
Çin'in gerçekleştirdiği füze testinin ABD'li yetkilileri arasında krize yol açtığı belirtildi. Çin’in modernizasyon faaliyetlerini küçümseyen ABD için bu durumun “büyük bir sürpriz” olduğu vurgulandı.

ABD'li yetkililere göre ise Pekin yönetimi, yeni bir silah daha geliştiriyor olabilir. ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Frank Kendall, geçen ay yaptığı açıklamada, Pekin yönetiminin yeni bir silah geliştirdiğini söylemiş, “uzaydan küresel saldırı potansiyeli” de dahil olmak üzere büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade etmişti.
Daha önce Pentagon, ABD'nin ses hızının beş katından daha yüksek hıza sahip hipersonik füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Uzmanlara göre ABD, Rusya ve Çin en kapsamlı hipersonik füze programlarına sahipken, Rusya ve Çin, bu açıdan ABD'nin önünde yer alıyor. Mayıs ayında Rusya, bazılarının İngiltere ve Galler büyüklüğündeki alanları yok edebilecek kadar olan üç “yenilmez” hipersonik “Şeytan 2” füzesini test ettiğini açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime