Turktime

ABD'nin verileri Taliban'ın eline geçti

Afganistan'ı ele geçiren Taliban intikam almayacağını duyurmuştu. Ancak bölgeden gelen haberler bu durumun aksini işaret ediyor. Son olarak ortaya çıkan bilgilere göre ABD teknolojisi insan avında da Taliban'a yardımcı oluyor.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'nin verileri Taliban'ın eline geçti
Haberler / Dünya
23 Ağustos 2021 Pazartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taliban'ın milyarlarca dolarlık ABD ordusuna ait mühimmatı ele geçirdiği ortaya çıkmıştı.

Ancak basına yansıyan son bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu Afganistan'dan çekilirken geride sadece silah bırakmadı.

ABD, Afganistan'ı işgal ettikten sonra milyonlarca insanın biyometrik verilerini topladı. Askerler ülkenin ücra köylerine gidip fotoğraf, parmak izi ve retina kaydı aldı..

ABD'nin çekilmeyi duyurmasıyla beraber Taliban yıldırım hızıyla ülkenin başkenti Kabil'i ele geçirdi. Doğal olarak bu bilgiler de Taliban'ın eline geçti.

AFGAN VATANDAŞLAR KOLAYCA TESPİT EDİLİYOR
ABD'nın topladığı biyometrik verilerle NATO güçleriyle işbirliği yapan Afganistan vatandaşlarının kolayca tespit edilebileceği ifade edildi. Reuters'ın aktardığına göre Taliban militanları ellerinde biyometrik cihazlarla Kabil'de kapı kapı gezmeye başladı.

Birleşmiş Milletler için hazırlanan bir rapora göre Taliban ülkede insan avına geçti. Taliban yetkilileri Kabil'i ele geçirdiklerinde intikam peşinde koşmayacaklarını söylemişti. Ancak bölgeden gelen bilgilere göre NATO güçleriyle çalışan Afganistan vatandaşları bu çemberin dışında kalıyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime