Turktime

ABD'den Türkiye'nin Finlandiya kararına ilişkin ilk yorum

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya katılımını destekleme kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den Türkiye'nin Finlandiya kararına ilişkin ilk yorum
Haberler / Güncel
18 Mart 2023 Cumartesi 00:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün parlamentodaki onay sürecini başlatmaya karar vermesini memnuniyetle karşıladığını belirtti. 

Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün TBMM'deki onay sürecini başlatmaya karar vermesinin ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konuya ilişkin yeni açıklama yaptı.

Sullivan, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye göndereceğini açıklamasını memnuniyetle karşılıyor ve bu sürecin bir an önce sonuçlanmasını dört gözle bekliyor. Türkiye'yi İsveç'in katılım protokollerini de hızlı bir şekilde onaylamaya davet ediyoruz.

Finlandiya Başbakanı Marin: İsveç'in de en kısa sürede üye olabilmesi için her şeyi yapacağız

İsveç ve Finlandiya, NATO'nun değerlerini paylaşan, İttifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacak güçlü ve yetenekli ortaklardır. ABD, her iki ülkenin de bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine inanıyor" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime