Turktime

ABD'den Rusya'ya çağrı: Pentagon: Rusya her an saldırıya geçebilir

Pentagon bir kez daha Rusya'nın her an saldırıya geçebileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı ise Kiev'deki büyükelçiliğin Lviv şehrine taşınması kararı aldıklarını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den Rusya'ya çağrı: Pentagon: Rusya her an saldırıya geçebilir
Haberler / Dünya
15 Şubat 2022 Salı 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Putin'in hala nihai bir karar verdiğini düşünmüyoruz." Rusya-Ukrayna gerilimiyle ilgili açıklama bu kez Pentagon'dan geldi.

TEMASLAR İÇİN AVRUPAYA GİDİLİYOR

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili kameralar karşısına geçti. Rusya'nın sınır bölgesindeki askeri yoğunluğunu artırdığını ve her an saldırının gerçekleşebileceğini iddia eden sözcü, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in temaslar için Avrupa'ya gideceğini söyledi. "Bakan Austin, Belçika, Polonya ve Litvanya'daki üst düzey askeri ve hükümet liderleriyle görüşmek üzere seyahat edecek. Brüksel'de Rusya'nın Ukrayna ve çevresindeki askeri yığınağını tartışmak için NATO müttefiki savunma bakanlarıyla bir araya gelecek" dedi.

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Amerikan büyükelçiliğini ülkenin batısındaki Lviv şehrine taşıma kararı aldıklarını duyurdu. Blinken, "Rus güçlerinin dramatik şekilde yığınak yapması sebebiyle Kiev'deki elçilik operasyonlarımızı geçici olarak Lviv kentine taşıma sürecindeyiz" ifadesini kullandı. Blinken, diplomatik süreçlerin işletilmesine halen açık olduklarını belirtti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime