Turktime

ABD'den Putin'e sert tepki: İddialar tamamen yanlıştır!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı Zafer Günü konuşmasında Batı’nın Rusya’ya saldırmaya hazırlandığını ve savaşın kaçınılmaz olduğunu iddia etmişti. Putin'in sözlerine Beyaz Saray'dan jet yanıt geldi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den Putin'e sert tepki: İddialar tamamen yanlıştır!
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2022 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "NATO Rusya'ya saldırmaya hazırlanıyordu." iddiasına Beyaz Saray'dan yanıt geldi. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, Putin’in iddiasının "yanlış ve saçma" olduğunu savundu.

Jen Psaki,“Başkan Putin revizyonist tarihten bir anlatım ile bilgi kirliliği yarattı. Bu Rusya’nın sık gördüğümüz taktiklerinden biri. Neyse ki dünya çapındaki gazeteciler, Avrupalılar ve Amerikalılar Başkan Putin ve Kremlin’in dezenformasyon fabrikası haline geldiğinin farkında. Başkan Putin’in savaşın batı saldırganlığı ya da batının planları sebebiyle başladığı iddiası tamamen yanlış ve saçmadır.” sözlerini kullandı.

BİDEN DURUMDAN RAHATSIZ

Psaki, ayrıca ABD’nin Rus gemileri ve üst düzey subayların yerlerini Ukrayna ile paylaştığına dair istihbarat sızıntılarına da değindi. Başkan Joe Biden'ın bunlardan memnun olmadığını ifade etti.

Jen Psaki, “Özel iç görüşmeleri doğrulamadan size başkanın bilgi sızıntılarından memnun kalmadığını söyleyebilirim. Bizim rolümüzün abartıldığı ve Ukraynalarının rolünün ve liderlerinin basite indirgendiğini düşünüyor. Bu sızıntıları yapıcı bulmadı.” ifadelerini kullandı.

"RUSYA İŞGAL ETTİĞİ BÖLGELERİ İLHAK ETMEYE ÇALIŞABİLİR"

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan da Putin’in Zafer Günü konuşmasına dair açıklama geldi. Sözcü Ned Price, "Rusya işgal ettiği bölgeleri ilhak etmeye çalışabilir." dedi.

Psaki, “Daha önce ilhak etmek, işgallerini meşrulaştırmak için göstermelik seçimler yapmaya çalıştılar. Ukrayna'nın doğusundaki bölgelerde de yine bunu yapmayı denemelerinden endişe ediyoruz.” sözlerini kullandı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime