Turktime

ABD'de Kongre üyelerinden skandal Türkiye hamlesi: Şiddetle tavsiye ediyoruz!

ABD'de Kongre üyeleri, Türkiye'ye F-16 satışının durdurulmasına ilişkin Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı'na mektup gönderdi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'de Kongre üyelerinden skandal Türkiye hamlesi: Şiddetle tavsiye ediyoruz!
Haberler / Dünya
5 Şubat 2022 Cumartesi 21:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Kongre üyeleri, Türkiye’ye F-16’ların satışının engellenmesi için Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'e mektup gönderdi.

"Türkiye'nin yeni F-16'lar ve modernizasyon kitleri talebini reddetmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz" ifadesine yer verilen, 535 kişinin bulunduğu Kongre'deki 52 üyenin imzasını taşıyan mektupta insan hakları ihlallerine, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına ve ifade özgürlüğüne de vurguda bulunuldu.

ERDOĞAN "ABD'NİN BÖYLE BİR TEKLİFİ SÖZ KONUSU OLDU" DEMİŞTİ

Afrika turu öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim 2021'de "1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Yeni F-16'lar alarak filomuzu genişleteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Kasım 2021'de de ABD Temsilciler Meclisi’nin 41 üyesi, ilgili bakanlıklara bir mektup göndererek Türkiye'ye F-16 satış sürecinin iptal edilmesi talebinde bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime