Turktime

ABD, Uganda'yı LGBT karşıtı yasal düzenleme nedeniyle uyardı

Uganda'da eşcinsel ilişkiyi suç kapsamına alan yasa tasarısı Parlamento'dan geçti. Tasarı Devlet Başkanı Yoweri Museveni tarafından onaylanırsa yasalaşacak ve yürürlüğe girecek. ABD, tasarının yasalaşması halinde Uganda'ya ekonomik yaptırım uygulayabileceği uyarısında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
ABD, Uganda'yı LGBT karşıtı yasal düzenleme nedeniyle uyardı
Haberler / Dünya
23 Mart 2023 Perşembe 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, "Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda, belki de ekonomik olarak atmamız gereken adımların olup olmayacağına görmemiz gerekiyor. Henüz bir karar vermedik, ama durumu çok yakından takip ediyoruz. Umarım yasa yürürlüğe girmez ve biz de bir şey yapmak zorunda kalmayız" diye konuştu.

Tasarı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından da kınandı.

Parlamentoda alkışlarla kabul edilen tasarı eşcinsellerin, uzun hapis cezalarına hatta bazı durumlarda idam cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

Tasarı ile ailelere, "eşcinselleri ihbar etme" sorumluluğu getiriliyor ve LGBT haklarını savunan kurumlara maddi yardım yapmak ve LGBT hakları yanlısı her türlü yayın yapmak da suç kapsamına alınıyor.

Uganda Devlet Başkanı Museveni, son haftalarda bazı eşcinsel karşıtı yorumlarda bulundu ve Batılı ülkeleri bu konuda Uganda'ya baskı yaptıkları için eleştirdi.

Avrupa Birliği (AB) de eşcinsellik karşıtı yasa tasarısıyla ilgili derin endişelerini dile getirdi. AB tarafından yapılan açıklamada, "eşcinselliğin suç sayılmasının" uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi:

"Avrupa Birliği, cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri ne olursa olsun tüm bireylere eşit, onurlu ve saygılı bir şekilde davranılmasını sağlamak için Uganda makamları ve sivil toplumla yakın ilişkiler kurmaya devam edecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime