Turktime

ABB’den “65 yaş üstü” kartlarına ilişkin açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığına yönelik haberleri yalanladı.
ABONE OL
Abone Ol
ABB’den “65 yaş üstü” kartlarına ilişkin açıklama
Haberler / Güncel
17 Ağustos 2023 Perşembe 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Belediyenin halk otobüsü esnafına serbest kart için yaptığı ödemeyi geri çekmesi nedeniyle serbest kartla ücretsiz seyahatin sona erdiği”ne yönelik iddialara yanıt verdi.

ABB’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.

Özel Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle Tüm Türkiye’de ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. Özel Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır.”

“KARARI ALAN ABB DEĞİL”

ABB’nin konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı ise şöyle:

“Ankara'da değil tüm Türkiye'de bu karar alındı. Kararı alan ABB değil, Özel Halk Otobüsleri Birliği. Kararın nedeni ABB'nin desteği kesmesi değil, ekonominin kötü olması ve artan mazot fiyatları. Kararı alanların talepleri, ücretsiz binen vatandaşlar için Bakanlık tarafından verilen desteğin artırılması. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Buna Belediye müdahale edemez. Çamur, yine atanın eline bulaşmıştır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime