Turktime

AB'den şaka gibi Ukrayna açıklaması: Rus ekonomisini zayıflatacaklarmış!

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından gözler uluslararası kuruluşlar olan AB ve NATO'ya çevrildi. Ancak iki örgütün de yaptığı açıklamalar tatmin edicilikten uzak ve güldürücü olarak yorumlandı.
ABONE OL
Abone Ol
AB'den şaka gibi Ukrayna açıklaması: Rus ekonomisini zayıflatacaklarmış!
Haberler / Dünya
24 Şubat 2022 Perşembe 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın bir numaralı gündemi Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik başlattığı askeri harekat.

Ukrayna'dan can kaybı ve yaralanma haberleri gelmeye başlarken ne yapacakları merakla beklenen AB ve NATO'dan gelen açıklamalar adeta şaka gibi.

AB: RUS EKONOMİSİNİ ZAYIFLATACAĞIZ

Avrupa Birliği(AB) Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile gerçekleştirdiği bastın toplantısında, "Bu karanlık zamanda AB, Ukrayna ve Ukrayna halkıyla birliktedir" ifadelerini kullandı.

Leyen, "Bu yaptırım paketiyle Rus ekonomisinin stratejik sektörlerini, kilit önemdeki teknolojilere ve piyasalara erişimlerini engelleyerek hedef alacağız. Rus ekonomisinin temelini ve ilerleme kapasitesini zayıflatacağız. Buna ek olarak AB içindeki Rus varlıklarını donduracağız ve Rus bankalarının Avrupa mali piyasalarına erişimini keseceğiz. İlk yaptırım paketinde olduğu gibi ortaklarımız ve müttefiklerimizle uyum içindeyiz. Bu yaptırımlar Kremlin'in çıkarlarına ve savaşı finanse etmesine ağır bir darbe olması için tasarlanmıştır" şeklinde konuştu.

"PUTİN DEMOKRASİ GÜCÜMÜZÜ HAFİFE ALMAMALIDIR"

Von der Leyen, "Putin'in onlarca yıldır Avrupa'ya barış ve istikrar sağlayan güvenlik mimarisini alaşağı etmesine izin vermeyeceğiz. Putin'in hukukun üstünlüğü yerine gücün ve acımasızlığın üstünlüğünü getirmesine izin vermeyeceğiz. Putin, demokrasilerimizin kararlılığını ve gücünü hafife almamalıdır" açıklamasını yaptı.

"EN SERT YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Josep Borrell AB'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar ile ilgili, "Avrupa Birliği, mümkün olan en güçlü şekilde yanıt verecek. (AB liderleri) daha güçlü ve şimdiye kadar uyguladığımız en sert yaptırım paketini kabul edecek" sözlerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime