Turktime

AB, Türkiye’ye karşı dikkatli olmalıdır!

Cyprus Mail gazetesinde yayımlanan bir makalede, Avrupa Birliği’nin göçmen konusunda Türkiye’ye karşı bir hamle yapmasının olanaksız olduğu açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
AB, Türkiye’ye karşı  dikkatli olmalıdır!
Haberler / Dünya
11 Kasım 2021 Perşembe 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Göçmen krizi dünya çapında artarak devam ederken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yayımlanan bir makaleye göre Avrupa Birliği’nin, göçmen konusunda Türkiye aleyhine bir karar almasının olası görülmediği ifade edildi.

MİLYARLARCA EURO TEMİN EDİLDİ

Makalede, Türkiye’nin göçmenleri ülkede tutma sözüne karşılık AB’den milyarlarca euro temin ettiği ve AB’nin, Türkiye’deki göçmenlerin sınır kapılarından salıverilme ihtimalini düşünerek bu konu hakkında adım atmaya cesaret edemediği iddia edildi.

Güney Kıbrıs’ın yoğun bir göçmen problemiyle karşı karşıya olduğu belirtilen yazıda, pandeminin başlangıcından bugüne 8 bin 500 başvurunun reddedildiği bilgisi yer aldı. Güney Kıbrıs hükümetinin, Avrupa İltica Destek Ofisi’nin yardımıyla daha fazla personel istihdam ederek başvuruları hızlı bir şekilde işleme koyabildiği belirtildi.

AB DESTEKLİ GÖÇMEN BAŞVURUSU

Güney Kıbrıs’ın, AB desteği olmadan kendi başına göçmenlik başvurularına onay vermesinin mümkün olmadığı hatırlatılırken hükümetin, tampon bölge boyunca dikenli tel yerleştirmesinin caydırıcı bir yönünün bulunmadığı belirtildi.

Makalede ayrıca, Güney Kıbrıs hükümetinin göçmen rakamlarını kamuoyu ile paylaşarak Brüksel üzerinde bir baskı kurabileceği fakat bu durumun iç politikada huzursuzluk yaratabileceği ifade edildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime