Turktime

AB Adalet Divanı'ndan Polonya'ya karşı yeni karar

AB Adalet Divanı, Polonya'da adalet bakanının hakimleri, sebep belirtmeksizin geçici olarak yüksek ceza mahkemelerine atamasını yasaların ihlal ettiğine hükmetti.
ABONE OL
Abone Ol
AB Adalet Divanı'ndan Polonya'ya karşı yeni karar
Haberler / Dünya
16 Kasım 2021 Salı 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uygulamanın yargı bağımsızlığını çiğnediğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, AB yüksek mahkemesinin, geçici görevlendirmelere ilişkin düzenlemelerin, yargı kararları üzerinde "siyasi kontrol uygulama aracı olarak kullanılma riskini önlemek için" gerekli güvenceleri sağlaması gerektiğine hükmettiği aktarıldı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK VAR

AB ile Polonya arasında son dönemde yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve ulusal yasaların AB hukukunun üstünde olup olmadığı gibi konularda anlaşmazlıklar yaşanıyor.

Son olarak AB Komisyonu, Polonya hükümetinin yargıçlara yönelik disiplin mekanizması kurarak onları "susturduğu" ve yargının bağımsızlığına zarar verdiği gerekçesiyle Adalet Divanına başvurmuş, yüksek mahkeme de 27 Ekim'de, disiplin mekanizmasını kaldırmadığı için Polonya'ya günlük 1 Milyon Euro para cezası vermişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime