Turktime

14 yaşın altındakilere sosyal medya yasaklandı

Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette 14 yaşın altındaki çocukların sosyal medya hesabı sahibi olmasını yasaklayan bir yasayı imzaladı.
ABONE OL
Abone Ol
14 yaşın altındakilere sosyal medya yasaklandı
Haberler / Teknoloji
26 Mart 2024 Salı 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette 14 yaşın altındaki çocukların sosyal medya hesabı sahibi olmasını yasaklayan ve 14-15 yaşındakilerin ise ebeveyn izniyle hesap açmalarına izin veren bir yasayı imzaladı.

Florida Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çocukların internet üzerinde maruz kaldığı potansiyel tehlikelere dikkat çekilerek, sosyal medyanın çocuklar için yırtıcı bir ortam haline geldiği vurgulandı. Açıklamada, özellikle tehlikeli sosyal medya platformlarının çocuklarda depresyon, kendine zarar verme ve intihar gibi ciddi sorunlara yol açtığı belirtildi.

EBEVEYNLERE SOSYAL MEDYA YETKİSİ

Yasayla birlikte, Florida eyaletinde 14 yaşından küçüklerin sosyal medya hesabı açması yasaklandı. Ancak 14 ve 15 yaşındaki çocukların hesap açma konusunda ebeveynlerine yetki tanındı. Bu yaş grubundaki çocuklar, ebeveynlerinin izni olmadan sosyal medya hesabı açamayacaklar.

DeSantis'in imzaladığı bu yeni yasa, çocukların internet üzerindeki güvenliği ve sağlıklı bir dijital yaşam sürmeleri konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime