Turktime

'Türkiye, Gazze’deki dramı sona erdirecek diplomatik girişimlerini sürdürüyor'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, New York'taki Türkevi'nde gerçekleştirilen panelde katılımcılara video mesaj ile seslendi. "Türkiye'nin, Gazze’de İsrail’in yol açtığı insanlık dramını sona erdirecek diplomatik girişimleri sürdürdüğünü" vurguladı. Altun, Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda AB
ABONE OL
Abone Ol
'Türkiye, Gazze’deki dramı sona erdirecek diplomatik girişimlerini sürdürüyor'
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2024 Cumartesi 00:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca New York'taki Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında Türkevi'nde "Kültürel Bağları Güçlendirmek Türk Amerikan İlişkilerinde Yeni Bir Vizyon" paneli düzenlendi.

Video mesajla panelin katılımcılarına hitap eden Altun, düzenlenen panel ve organizasyonları Türk-Amerikan ilişkilerinin mevcut durumunu ele almak, gelecekteki muhtemel seyrini konuşmak için fırsat olarak gördüklerini, bugünkü programı da 41. Türk Günü Yürüyüşü Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk Günü Yürüyüşü'nün ilk kez 1981 yılında Türk diplomatların terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla yapıldığını anımsatan Altun, yıllar içinde geleneksel hale gelerek Türk-Amerikan toplumunun ABD'deki en önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini belirtti.

Altun, "Türk Günü Yürüyüşü artık, Amerika'nın ekonomik ve sosyokültürel hayatına önemli katkılarda bulunan Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğini pekiştirten bir etkinliktir. Türkiye-ABD ilişkileri açısından da son derece kıymetli olan etkinlik kapsamında düzenlediğimiz bu program, iki ülke ilişkilerinin farklı boyutlarıyla ele alınmasını hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye-ABD ilişkilerinin uzun yıllara sâri bir geçmişe sahip olduğuna işaret eden Altun, bu süreçte dünyanın karşı karşıya olduğu bölgesel ve küresel sınamalar dikkate alındığında iki ülke arasındaki işbirliği ve diyalogun ne denli önemli olduğunun daha iyi anlaşılacağını belirtti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime