Turktime

'ÖTV Muafiyeti' ile alınabilecek otomobiller!

Motor1 Türkiye yazarlarından Mert Gökhan, ÖTV matrahı değişimi ile "ÖTV muafiyeti" kapsamındaki otomobilleri anlattı.
ABONE OL
Abone Ol
'ÖTV Muafiyeti' ile alınabilecek otomobiller!
Haberler / Ekonomi
23 Ocak 2022 Pazar 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖTV indirimli engelli araç alımında uygulanan matrah değişimini derinlemesine inceleyen Mert Gökhan, alınabilecek otomobillerin fiyatları konusunda da bilgiler verdi.

MERT GÖKHAN'IN YAZISI ŞÖYLE:

Petronas’ın katkılarıyla hazırladığımız Haftalık programımızın bu bölümünde sizlerden gelen talepleri değerlendirdik. Bu hafta gündemimizde, ÖTV muafiyetinden yararlanabilen otomobiller olacak.

Bildiğiniz üzere sene başından itibaren ÖTV indirimli engelli araç alımlarında uygulanan matrah, 2022 yılında geçerli olmak üzere 330 bin 800 liradan 450 bin 500 liraya yükseltildi. Yani alacağınız aracın vergiler dahil fiyatının 450.500 liradan fazla olmaması gerekiyor.

Fakat bu yeni rakam bile premium modellerin ÖTV indirimi kapsamına girmesine yardımcı olmuyor. Bu sebeple biz de Türkiye’nin 2021 yılında en çok satan modellerini baz aldık.

Tabii ki listenin ilk sırasında Egea Sedan bulunuyor. Egea Sedan’ın 1.6 MultiJet Lounge modeli dışında kalan tüm türevleri, 450.500 TL bandının altında kalıyor. Yani Egea Sedan’ın en premium versiyonu dışında kalan tüm modelleri indirimden yararlanabiliyor.

Hazır buraya kadar gelmişken, Egea ailesinin diğer üyelerine de bakalım. Örneğin geçtiğimiz yılın sevilen modellerinden olan Egea Cross da aynı Sedan kardeşinde olduğu gibi en yüksek donanım paketi dışındaki tüm versiyonlarında ÖTV indirimi kapsamına giriyor. Hatta Cross ailesinin yeni donanım paketi Cross Wagon bile bu kapsama giriş yapmış durumda.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime