Turktime

'En beğenilen tarihsel kişilik' anketinde çarpıcı sonuçlar!

Metropoll Araştırma, halka 'Aşağıdakilerden hangisi tarihte en beğendiğiniz liderdir?' diye sordu. Seçenekler arasında Atatürk, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet ve Abdulhamit yer aldı. İşte haberin devamı...
ABONE OL
Abone Ol
'En beğenilen tarihsel kişilik' anketinde çarpıcı sonuçlar!
Haberler / Güncel
7 Ağustos 2023 Pazartesi 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metropoll Araştırma, halka 'Aşağıdakilerden hangisi tarihte en beğendiğiniz liderdir?' diye sordu.
Seçenekler arasında Atatürk, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet ve Abdulhamit yer aldı. AK Parti tabanında Mustafa Kemal Atatürk, MHP tabanında Fatih Sultan Mehmet öne çıktı.
Atatürk en az oyu MHP ve Yeniden Refah'tan aldı, HDP iki partiye de fark attı.

AK PARTİLER ATATÜRK DEDİ

Metropoll Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya üzerinde yaptıkları son araştırmanın verilerini paylaştı. 'Aşağıdakilerden hangisi tarihte en beğendiğiniz liderdir?' sorusuna katılımcıların yüzde 58.2'si Mustafa Kemal Atatürk yanıtı verdi.

Ankete katılan vatandaşların 58,2'si Atatürk, yüzde 28,5'u Fatih Sultan Mehmet ve yüzde 8,2'de Abdülhamit yanıtını verdi.

Parti kategorisinde incelendiğinde ise AK Partililerin yüzde 45'i Atatürk yüzde 35'i Abdülhamit dedi. MHP'liler ise yüzde 46'sı Fatih Sultan Mehmet yanıtını verdi. CHP'liler ise yüzde 82,3 Mustafa Kemal Atatürk yanıtını verdi. HDP/YSP seçmeninin de yüzde 51.2’si Mustafa Kemal Atatürk dedi. İYİ Partililerin yüzde 80.7'si 'Atatürk' dedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime