Turktime

Zerrin Özer kaç yaşında, aslen nereli, kaç kere evlendi?

Zerrin Özer kimdir? Zerrin Özer'in babası kim? Zerrin Özer'in kardeşi kim? Tülay Özer ve Zerrin Özer kardeş mi?
ABONE OL
Abone Ol
Zerrin Özer kaç yaşında, aslen nereli, kaç kere evlendi?
Haberler / Güncel
23 Haziran 2022 Perşembe 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

4 Kasım 1957 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. 1970’li yılların popüler sanatçılarından Tülay Özer’in kız kardeşidir. 1957 doğumlu olan Zerrin Özer, 2022 yılı itibarıyla 65 yaşındadır. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Çocuk yaşlardayken anne ve babasının ayrılığı Zerrin Özer’i derinden etkiledi. Müziğe olan tutkusu, ABD’li şarkıcı Janis JoplinE olan hayranlığıyla gelişti. 1969 yılında ilkokul mezuniyet töreninde ilk konserini Çankaya’da komşuları olan İsmet İnönü ile eşi Mevhibe İnönü’ye verdi. Zerrin Özer’i çok beğenen İsmet İnönü, “Aferin küçük kız, sende büyük iş var” dedi.

1975 YILINDA TRT YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

1975 yılında katıldığı TRT yarışmasında birinci oldu. Müzik kariyeri yolunda ablası Tülay Özer’in büyük desteğini aldı, ilk plağı olan ‘Bizler ve Sizler / Yalvarırım’ı 1976 yılında yayınlandı. İstanbul Gelişim Orkestrası ile caz ve dans müziği yapan Zerrin Özer, 1979 yılında sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan ‘Gönül’ şarkısıyla büyük çıkış yakaladı. 1980 yılının en iyi 45’liği seçilen ikinci ve son çalışması ‘Gönül / Yaman Olurum’ ile Altın Plak Ödülü almaya hak kazandı. 1980 yılında ilk stüdyo albümü ‘Seni Seviyorum’ adıyla piyasaya çıktı. 1981 yılında ‘Ve Zerrin Özer’ albümüyle arabeske yöneldi, bu yöneliş eserlerine olan ilgiyi artırdı. İlk yurt dışı konserlerini 1982 yılında Türkiye’yi tanıtmak için Paris’te ‘Binbir Gece’ adıyla verdi, 1 yıl sonra Olympia’da bir resital için sahne aldı. Aynı yıl ‘Gelecek Misin?’ albümünü yayınladı. Fenerbahçe taraftarıdır. Zerrin Özer 1.67 metre boyunda, 72 kilo ve akrep burcudur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime