Turktime

Wagner'in Ukrayna'dan sonraki adresi belli oldu

Kremlin ile arasının açık olduğu iddia edilen Rus paralı asker şirketi Wagner'in yeniden Afrika'ya odaklanacağı öne sürüldü. Wagner'in bu kararında ise Rusya'nın Ukrayna'da kendilerini yalnız bırakmaları ve Kremlin ile yaşanan anlaşmazlığın etkili olduğu düşünülüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Wagner'in Ukrayna'dan sonraki adresi belli oldu
Haberler / Dünya
25 Mart 2023 Cumartesi 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rus birliklerinin çatışması Ukrayna'ya yaradı. Rus paralı asker şirketi Wagner ile Kremlin arasındaki anlaşmazlıkla hala çözülemedi. Wagner'in askerleri, Ukrayna'da yalnız bırakıldıklarını düşünürken zafere de eskisi kadar sıcak bakmıyorlar. ABD'nin önde gelen haber kuruluşlarından Bloomberg'e konuşan Kremlin'e ve Rus istihbaratına yakın kaynaklar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e verilen bilgilerde de Wagner askerlerinin başarısız olduklarının aktarıldığını söylediler.

Rus ordusundaki üst düzey komutanların Putin'le görüştüğünü ve özellikle Donetsk'teki Bahmut'ta yaşanan ağır çatışmaları örnek gösteriyorlar. Buna göre ordu yetkilileri, Putin ve Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin'in arasını açarak, paralı asker şirketini Ukrayna savaşında devre dışı bırakmaya çalışıyor.

''WAGNER'İN KURUCUSU HERKESİN YOLUNU KESİYOR''

Rus siyasetine odaklanan Fransa merkezli analiz şirketi R. Politik'in kurucusu Tatyana Stanovaya ise Prigojin ve Putin arasındaki ilişkiye dair şu değerlendirmeleri yaptı:

''Prigojin herkesin yolunu kesiyor. Şu anda tek güvencesi, kendisini hâlâ belli açılardan yararlı olarak gören Putin'le kişisel ilişkisi.''

ROTA YENİDEN AFRİKA

Kaynaklar, Prigojin'in şimdilik Afrika'ya yeni askerler göndermeyi planlamadığını ama Ukrayna cephesinde yaşadığı sıkıntılar ve Kremlin'le arasındaki gerginlik nedeniyle, Wagner liderinin gelecekte bu kıtadaki faaliyetlerini yoğunlaştırmayı hedeflediğini bildirdi.

Wagner Grubu'na bağlı paralı askerler, Afrika'da aralarında Libya, Mali, Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nin de yer aldığı en az 10 ülkede faaliyet gösteriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime