Turktime

Vatandaşlar evlerini boş tutuyor! Kira artışında 'hayalet ev' faktörü

Yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen ev sahipleri yeni bir taktiğe başvurdu. Evlerini boş tutan mülk sahipleri ’hayalet ev’lerin artmasına ve kira artışlarına sebep oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Vatandaşlar evlerini boş tutuyor! Kira artışında 'hayalet ev' faktörü
Haberler / Ekonomi
7 Haziran 2023 Çarşamba 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son dönemde yaşanan kiracı-ev sahibi anlaşmazlıkları, evden tahliye ettirmeler, fahiş zam olaylarının ardından bu kez de ‘hayalet ev’ler çoğaldı.

Enflasyonun altında kalan yüzde 25’lik kira artış sınırlamasını yetersiz bulan, tahliye sorunu yaşamak istemeyen ve piyasanın yükselmesini bekleyen mülk sahipleri evlerini boş tutmaya başladı. Bu boş tutulan evler sektörde ‘hayalet ev’ olarak tanımlanıyor ve kira artışlarını tetikliyor.

YABANCI VATANDAŞLAR EVLERİNİ BOŞ TUTUYOR
Dünya gazetesinden Hamide Hangül'ün haberine göre, emlak uzmanları blok halinde bazı projelerden daire satın alan Çinli yatırımcıların yanı sıra, bazı Ortadoğu ve Körfez ülke vatandaşları da evlerini boş tutuyor.

"700 BİN ADRES BOŞ GÖRÜNÜYOR"

Uzmanlar, bunun nedenini, “Tatil amaçlı geldikçe kalmak, kar satışı için beklemek isteyenler ya da vatandaşlık şartı olan 400 bin doları tamamlamak için 2-3 daire alanlar, birini boş bırakıyor” şeklinde açıklıyor.

Emlak danışmanları, su faturalarından yola çıkılarak yapılan belirlemelere göre, İstanbul’da bu şekilde 400 bin 'hayalet konut' olduğuna işaret ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da 700 bin adres boş görünüyor. Bunun yarısı bile olsa yaklaşık 400 bin konut yapar” açıklamasında bulunmuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime