Turktime

Uzun yaşamın sırrı ne? Araştırma sonuçları şaşırtıcı!

Fareler üzerine yapılan bir çalışma, daha düşük oksijen seviyelerinde yaşayanların yüzde 50 daha uzun yaşadığını ortaya çıkardı.
ABONE OL
Abone Ol
Uzun yaşamın sırrı ne? Araştırma sonuçları şaşırtıcı!
Haberler / Sağlık
24 Mayıs 2023 Çarşamba 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birçok kişi, yediklerini kısıtlamanın veya düzenli egzersizin yaşam sürelerini uzatabileceğine inanıyor.

Ancak ABD’deki Massachusetts General Hospital’dan bilim insanları şimdi üçüncü ve şaşırtıcı bir yol önerdi: Daha az oksijen almak.

YÜZDE 50 DAHA UZUN YAŞAM

Bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları çalışmada, yüzde 11 oksijen düzeyinde tutulan kemirgenlerin normal ortam seviyelerinde tutulanlardan yüzde 50 daha uzun yaşadığını tespit ettiler.

Araştırmacılar, daha az oksijen solumanın hücrelerdeki hasarı azaltabileceğini ve hücrelerin hasarlı parçaları temizlemelerini ve geri dönüştürmelerini sağlayarak yaşlanma sürecini yavaşlatabileceğini söylediler.

8 HAFTA DAHA FAZLA YAŞADILAR

Çalışma sonuçlarının insanlarda tekrarlanıp tekrarlanamayacağı net değildi, ancak önceki makaleler, daha yüksek rakımlarda yaşayan insanların akranlarından daha uzun yaşadığını öne sürdü.

Araştırmada, sonuçlar, ortam oksijen seviyelerinde yaşayan farelerin ortalama olarak toplam 15,7 hafta yaşadığını gösterdi. Ancak kısıtlı oksijen seviyelerine maruz kalanlar 23.6 hafta ile yaklaşık sekiz hafta daha uzun yaşadı.

Sonuçlar, oksijen kısıtlamasının maya, solucan ve meyve sineklerinin ömrünü uzattığını da bulan önceki araştırmaları destekliyor. Araştırmacılar şimdi, muhtemelen diğer hayvanlarda bulgularını desteklemek için oksijen kısıtlamasını ve uzun ömürlülüğü daha fazla test etmeyi umuyorlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime