Turktime

Türkiye'nin yeşil hidrojenli binası!

Ankara merkezli TEKSİS firması'nın çatısına güneş panelleri yerleştirerek enerjisini yeşil hidrojen üretiminden sağlayan "Yeşil ev" dikkatleri çekiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye'nin yeşil hidrojenli binası!
Haberler / Teknoloji
15 Eylül 2022 Perşembe 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küresel enerji krizinin oluşturduğu dar boğaz nedeniyle elektriğin üretimi, kullanımı ve depolanması kritik önem taşır hale geldi. Elektrik üretiminde, fiyatları hızla yükselen ve karbon emisyonuna neden olan fosil yakıtlara alternatiflerin arandığı dünyada yeşil enerji kaynakları hızla öne çıkarken rüzgar, güneş jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynakları ve bu kaynaklardan üretilen yeşil hidrojenden elektrik üretimi daha fazla tercih ediliyor.

Hidrojen enerjisi teknolojileri ve yakıt pilli üretimi yapan TEKSİS Teknoloji firması, çatısına yerleştirdiği güneş panellerinden sağlanan elektrikle yeşil hidrojen üretip, enerji ihtiyacını bu kaynaktan sağlıyor.

Binanın çatısında 12 adet toplamda 6 kilovat kapasiteli güneş paneliyle gündüz elektrik üretimi sağlanıp, ihtiyaç karşılanırken yakıt pilleri sayesinde depolanan yeşil hidrojen, güneşin olmadığı zamanlarda devreye girerek binanın elektrik ihtiyacını 7 gün 24 saat boyunca karşılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime