Turktime

Türkiye'den veto yediler, yeni ittifak kuruyorlar!

NATO'ya üyeliği tehlikede olan İsveç, komşularıyla yeni bir anlaşma imzaladı. Rusya korkusuyla atılan imzalara göre, 300'ü aşkın savaş uçağı aynı anda havalanacak.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye'den veto yediler, yeni ittifak kuruyorlar!
Haberler / Dünya
25 Mart 2023 Cumartesi 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Onlarca yıllık tarafsızlıklarına Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla son veren ve NATO'ya katılma kararı alan İsveç ile FinlandiyaTürkiye'nin vetosuna takıldı. Ankara, Stockholm ve Helsinki arasında imzalanan anlaşmanın müzakereleri devam ederken, İsveç'in başkentinde Ocak 2023'te arka arkaya skandallar patladı.

ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuklasının Stockholm belediye binası önünde asılmasını, Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakılması izledi. Ankara, müzakereleri dondurdu ve terör örgütü YPG/PKK'ya yardım eden İsveç'in üyeliğine onay vermeyeceğini duyurdu.

FİNLANDİYA'NIN ÖNÜ AÇIK

Finlandiya'ya yeşil ışık Mart ayında yakıldı, Rusya ile Avrupa'da en uzun sınıra sahip olan ülkenin ittifaka katılması bekleniyor. Halihazırda Finlandiya'nın NATO yolu giderek daha düz hale gelirken, İsveç'in süreci ise yavaşlıyor. Macaristan da henüz İsveç'in başvurusunu onaylamadı.

İsveç'in kırmızı ışıkta takılması üzerine, İskandinav ülkeleri muhtemel Rus tehdidine karşı koymak için yeni bir askeri blok kuruyor. Norveç, Finlandiya, İsveç ve Danimarka'nın hava kuvvetleri komutanları, birleşik bir İskandinav hava savunması oluşturmak için niyet mektubu imzaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime