Turktime

Türk kahvesinin tarihi Ukrayna'da gösterilecek

Anadolu'da 500 yıllık geçmişe sahip kahve kültürüne ışık tutan Türkiye Kahve Müzesi'nde çekim yapan Ukrayna'nın ulusal televizyon kanalı, Türk kahvesinin tarihini ülkelerinde tanıtacak.
ABONE OL
Abone Ol
Türk kahvesinin tarihi Ukrayna'da gösterilecek
Haberler / Kültür
23 Mayıs 2021 Pazar 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde safrandan kahve yapan Semih Yıldırım'ın, yıllardır edindiği tecrübe ve birikimlerle oluşturduğu Türkiye Kahve Müzesi, kahve kültürünü ve tarihini ortaya çıkarıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde farklı şekillerde yapılan kahvelerin ikram edildiği müzede, kahve yapımında kullanılan 100-150 yıllık cezve, fincan, el değirmeni, kavurma tavaları, terazi, tahta kaşık, su küpü ve şeker kapları sergileniyor.

Türk kahvesinin tarihi, yabancı ülkelerin de ilgisini çekiyor.

Kahvenin hikayesini tanıtmak amacıyla Safranbolu'ya gelen Ukrayna'nın 1+1 televizyon kanalından sunucu Nelly Kovalska, muhabir Igor Netudykhatkin ve kameraman Roman Kriukov, Türk kahvesini gelecek kuşaklara aktarmak ve turistlere tanıtmak amacıyla oluşturulan, 2 yılda binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin gezdiği müzede çekim yaptı.

Ukrayna'da kahvenin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Netudykhatkin, "Projemizin amacı, Ukrayna'da Türk kahvesinin hikayesini anlatmak. Bizim için burada bulunmak heyecan verici. Müzede çeşitli kahve fincanları ve değirmenleri gördük. Çok mutluyuz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime