Turktime

Tıpta çığır açan teknolojiler!

Teknolojik ürünlerin tıp dünyasında doğrudan etkisi günden güne artıyor. Giyilebilir teknolojiler tıpta çığır açıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Tıpta çığır açan teknolojiler!
Haberler / Teknoloji
16 Eylül 2022 Cuma 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa İsrail Basın Birliği (EIPA) tarafından organize edilen ve Türkiye'nin de dahil olduğu bir grup Avrupalı gazetecinin katıldığı Tel Aviv'deki çalıştayda, tıp alanındaki dijitalleşme çalışmaları ve taşınabilir teknolojiler masaya yatırıldı. Etkinlikte, İsrail'deki bazı firmalarca geliştirilen cihaz ve teknolojilerin de sunumu gerçekleştirildi.

Ülkenin en büyük ve kapsamlı hastanesi özelliğini taşıyan Tel Aviv'deki SHEBA’da girişimcilere inovasyon, yeniden dizayn, iş birliği (ARC) ekosisteminde tıp teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik çok sayıda start-up hizmeti veriyor.

Bu çalışmalar kapsamında kardiyoloji alanında teknoloji geliştiren "Ultrasight" ve "AİSAP" firmaları, tablete entegre ultrason yazılımıyla kısa sürede hastanın muayenesinin yapılabilmesine imkan sağladı. Yazılımla kaydedilen veri, görüntü ve fotoğraflar uzman doktorla dijital ortamda paylaşılarak hastaya hızla müdahale sağlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime