Turktime

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ müjdeyi verdi: Türkiye'de düzenlenecek!

2023 yaz sezonunda çıktığı 31 maçta 28 galibiyet elde eden ve son olarak olimpiyatlara katılım hakkı elde eden Filenin Sultanları ülkemizi gururlandırmıştı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, katıldığı canlı yayında müjdeyi verdi.
ABONE OL
Abone Ol
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ müjdeyi verdi: Türkiye'de düzenlenecek!
Haberler / Spor
26 Eylül 2023 Salı 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Filenin Sultanları, Başantrenör Daniele Santarelli'nin tanımladığı gibi "mükemmel bir yaz sezonu" geçirdi.

Sultanlar, Lig sezonunun bitmesinin ardından mayıs ayında başlayan milli takım sezonunda önce Milletler Ligi'nde sonra da Avrupa Şmapiyonası'nda altın madalya kazandı ve tarihe geçti.

OLİMPİYAT VİZESİ ALDIK

Tarihinde ilk kez elde ettiği şampiyonluğun ardından Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele eden Filenin Sultanları, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'nda oynadığı 7 maçın 7'sini de kazanarak hem olimpiyatlara katılım hakkı elde etti hem de Dünya Kupası'nı kazandı. 

Elde ettiği başarılarla ülkemizi gururlandıran milliler, dünya voleybol sıralamasında 1 numaraya yükselerek yaz sezonunda çıktığı 31 maçta 28 galibiyet alarak 22 maçlık yenilmezlik serisi ve 3 kupa ile milli takım sezonunu kapattı.

Filenin Sultanları'nın her sene üzerine koyarak elde ettiği başarıların ardından uluslararası organizasyonların kapısı Türkiye'ye açılmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz yıl 1. grup etabı ve final ayağı Türkiye'de düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi ve Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın ardından bir organizasyon için daha Türkiye ile anlaşıldı.

BAŞKAN ÜSTÜNDAĞ MÜJDEYİ VERDİ

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TRT Spor'da önemli açıklamalarda bulundu.

Üstündağ, 2026 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenleneceğini açıkladı.

Mehmet Akif Üstündağ'ın açıklamaları şu şekilde:

Bu camia bizi layık gördü, bizim de tek görevimiz var. En iyi şekilde temsil etmek. Üzdüğüm biri varsa camiamdan, ülkemden özür diliyorum.

2024 Mayıs deniyor ya... Ben diyorum ki 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na kadar dünya 1 numarası olacağız.

Müjdeyi vereyim. 2026 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliği bizde. Ortak bir ev sahipliği olacak ancak final aşamaları da bizde. 2027 için de görüşmelerimiz sürüyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime