Turktime

Soylu'dan 'Yerlikaya' iddialarına sert yanıt: İftira ve yalan kampanyası!

Eski İçişleri Bakanı ve şu anki İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında bir 'FETÖ dosyası' hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu iddialarına çok sert tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Soylu'dan 'Yerlikaya' iddialarına sert yanıt: İftira ve yalan kampanyası!
Haberler / Siyaset
7 Haziran 2023 Çarşamba 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

28 Mayıs'ta ikinci turu tamamlanan Cumhurbaşkanı Seçimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan boşalan koltuğa eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı atadı. Yerlikaya, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Soylu'dan devraldı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; Soylu, Yerlikaya hakkında bir 'FETÖ dosyası' hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Erdoğan, sunulan dosya için ihtiyatlı davrandı. Erdoğan, Yerlikaya hakkındaki iddiaları sordurdu. Yetkililer, Erdoğan’a, “İddialar gerçek dışı” yanıtı verildi. Bu gelişme üzerine Erdoğan, Yerlikaya’yı bakan olarak atadı.

SOYLU'DAN İDDİALARA TEPKİ
Eski İçişleri Bakanı ve şu anki İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan konu ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Soylu, 'Yerlikaya hakkında FETÖ dosyası hazırlattı' iddialarını yalanlarken, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Soylu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık dönemimizde aleyhimizde iftira ve yalan içeriklerle yüzlerce kez kurgu haberler gerçekleştiren Halk TV yayın organının malum muhabiri, bugün de benzer şekilde bir iftira ve yalan haberin altına imza atmıştır.

Her programlarında şahsıma ve uyguladığımız politikalara hasımlık yapan bu yayın kuruluşu belli ki iftira ve yalan kampanyasını sürdürmeye devam edecektir.

Bugün ortaya atılan yalan ve iftira içerikli haber nedeniyle Halk TV ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime