Turktime

Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanlığı teklifini reddetti!

Muhalefetten ayrı aday çıkarma kararı alan HDP, cumhurbaşkanı adayı için Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a gitti. Demirtaş o talebi kabul etmedi.
ABONE OL
Abone Ol
Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanlığı teklifini reddetti!
Haberler / Siyaset
28 Ocak 2023 Cumartesi 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aralarında HDP'nin de bulunduğu Emek Özgürlük İttifakı partileri geçtiğimiz günlerde toplantı yaparak kendi adayları ile seçime gideceklerini duyurmuş, kısa sürede adayın da açıklanacağını açıklamışlardı. Bu süreçte Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken bir açıklama gelmiş, "Şimdi önümüzde 4 ay var. Ortak aday diyoruz. Yine herkes olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor" demişti.

"ADAY OL" TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

HDP ile Demirtaş arasında fikir ayrılığını gün yüzüne çıkaran bu açıklamalardan sonra parti yönetiminden dikkat çeken bir adım geldi. HDP'den bir heyet Edirne Cezaevi'ne gidip Demirtaş'la görüştü. Görüşmede Demirtaş'a "cumhurbaşkanı adayı ol" talebi iletildi. HDP'den yapılan açıklamaya göre, Demirtaş o talebi kabul etmedi. Hukuki durumunun adaylık için uygun olmadığını ama partinin bu konuda yapacağı çalışmalara destek olacağını dile getirdi. Şimdi gözler Emek Özgürlük İttifakı'nın aday için kimi göstereceğine çevrildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime