Turktime

Sağlık Bakanlığı'ndan sivrisinek rehberi!

Özellikle İstanbul'da artan sivrisinek yoğunluğuna karşı Sağlık Bakanlığı rehber yayımladı. Sineklerin yoğun olduğu bölgelerde su birikintilerinin kurutulması önerildi.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlık Bakanlığı'ndan sivrisinek rehberi!
Haberler / Sağlık
21 Eylül 2022 Çarşamba 00:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İklim değişikliği sivrisinek ve böceklerin çoğalmasına da neden oldu. Özellikle İstanbul'da artan sivrisinek yoğunluğuna karşı Sağlık Bakanlığı rehber yayımladı. Sineklerin yoğun olduğu bölgelerde su birikintilerinin kurutulması önerildi.

Acil Tıp ve Parazitoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Aedes türü sivrisineklerin özellikle Batı Nil Ateşi hastalığına neden olduğunu söyledi. Şişlik, kaşıntı ve kızarıklık ile belirti veren sivrisinek ısırmalarına karşı Sağlık Bakanlığı rehber yayımladı, alınacak önlemler sıralandı.

Rehbere göre alınması gereken önlemler şöyle:

sivrisineklerin yaşam alanı olan kaynaklar kurutulmalı.

Evlerin etrafında bulunan su birikintileri, sarnıç, su depolama tanklarının üzeri kapatılmalı.

Sonbaharla birlikte sezonu biten havuzlar boşaltılmalı, dolu havuzların üzeri de kapalı olmalı.

Prof. Dr. Oğuztürk, kovalarda yarım kalan suların da bir süre bekletildiğinde sivrisinekler için ideal bir ortam oluşturduğunu aktardı.

Evlerde sarı ampul kullanımı da koruyucu tedbirlerden

Sivrisineklerin yoğun olduğu bölgelerde uzun kollu gömlek, pantolon gibi kapalı kıyafetler tercih edilmeli. Kapı ve pencerelere sineklik takılmalı.

Sivrisinekler en ufak deliklerden içeri girerek korunmuş ve sıcak ortamda üreyebiliyor. Bu nedenle havalandırma borularının üzeri tül ile kapatılmalı.

Sinekler üzerinde itici bir etkisinin olması nedeniyle ev ve teraslarda sarı renkli ampul kullanılması da koruyucu tedbirler arasında...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime