Turktime

Rusya’dan lazer silah hamlesi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Kremlin yönetiminin savaşta lazer silah kullanma hamlesi uluslararası toplumda endişe yarattı. Bir Rus analist, Rus güçlerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini alma girişimlerinin neredeyse çıkmaza girdiği savaşta bir fark yaratmak için olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya’dan lazer silah hamlesi!
Haberler / Dünya
20 Mayıs 2022 Cuma 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinde üçüncü aya girlirken, Rusya’nın Zadira isimli lazer silahlarını Ukrayna’da kullanmaya başladığı açıklamaları endişeye neden oldu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, ülkenin Kanal Bir televizyonuna, yeni “Zadira” lazer enerji silahının 5 km’ye kadar olan hedefleri yok edebileceğini ve bir testte beş saniyede bir insansız hava aracını imha ettiğini söyledi.

Yuri Borisov, “Fizikçilerimiz lazer sistemleri geliştirdiler ve artık seri üretiyorlar” diyen Yuri Borisov, Ukrayna’da bu sistemin kullanılmaya başlandığını açıkladı.

Ancak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy  onu Nazilerin “wunderwaffe”sine benzetti. İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin propaganda icadı olan ancak gerçekte var olamayan ‘harika silaha’ wunderwaffe deniliyordu.

ZELENSKİY'DEN SERT TEPKİ

Zelenskiy, “Rusya kendi wunderwaffe’sini bulmaya çalışıyor. İddiaya göre bu bir lazer silah. Bütün bunlar açıkça işgalin tamamen başarısız olduğunu gösteriyor.” dedi.

İHA’ları vurmak için tasarlanan lazer sistemlerinin şu anda gelişme aşamasında olduğu ve çoğunun prototip halinde olduğu biliniyor. Geçen ay İsrail başbakanı Naftali Bennett, ülke ordusunun Iron Beam adlı bir lazer müdahale sistemini başarıyla test ettiğini söylemiş, Twitter’da “Bilim kurgu gibi gelebilir, ama gerçek” demişti.

Lazer silahları, büyük miktarda elektrik kullanarak bir hedefi yakmak için yüksek enerjili bir ışını yönlendirerek çalışır. Bir drone söz konusu olduğunda, dışını eritir ve uçamayacak kadar tahrip olmasına neden olur.

‘NÜKLEER FELAKETE YOL AÇABİLİR’

Bir Rus analist, Rus güçlerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini alma girişimlerinin neredeyse çıkmaza girdiği savaşta bir fark yaratmak için Moskova’nın silah üretimini artırması gerektiğini söyledi.

Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün bir bölümü olan Moskova merkezli Uluslararası Güvenlik Merkezi’nde araştırma görevlisi olan Dmitry Stefanovich İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “Bence bunun etkili olması için Rusya’nın Zadira üretimini artırması gerekecek. lazerler. Şu anda gerçek bir fark yaratmak için ellerindeki sayı yeterli değil.” dedi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ikinci bir analist, Moskova’nın sistemlerinin onlara güç sağlamak için küçük nükleer reaktörlerine bağımlı olduğunu söyledi.

İsmi açıklanmayan Rus analist The Guardian’a “Rusya, Ukrayna’da Zadira veya Peresvet lazerlerini kullanmayacak. Sorun şu ki, bu lazerler nükleer enerji kullanıyor, bu da Ukrayna tesisleri hedef alınırsa, Rus askerlerini radyoaktif malzemeye maruz bırakarak küçük bir nükleer felakete yol açacağı anlamına geliyor ”dedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime