Turktime

Rusya, Letonya Büyükelçisini ülkeden kovdu

Rusya, Letonya'nın, Estonya ile dayanışma kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürme kararı almasının ardından Letonya'nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeyi terk etme talimatı verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya, Letonya Büyükelçisini ülkeden kovdu
Haberler / Dünya
27 Ocak 2023 Cuma 20:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya, Baltık ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya karşıtı davrandığını gerekçe göstererek yeni bir yaptırım kararı aldı. Rusya, Letonya'nın, Estonya ile dayanışma kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürme kararı almasının ardından Letonya'nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeden ayrılma çağrısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Letonya Büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeyi terk etmesi için 2 hafta verildi" ifadeleri kullanıldı. Bakanlık, Letonya'nın iki ülke arasındaki ilişkileri düşürme kararının sonuçları olacağını da sözlerine ekledi.

Letonya, Estonya'ya destek vermişti

Rusya’nın Estonya ile olan diplomatik ilişkilerini maslahatgüzar seviyesine indirileceğini açıklamasının ardından Letonya’da Estonya’ya destek kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürme kararı almıştı. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics geçtiğimiz pazartesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden acımasız saldırganlığı ve Estonya ile dayanışma kapsamında söz konusu kararın alındığını belirterek, “Letonya, 24 Şubat'tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürecek ve Rusya'nın buna göre hareket etmesini talep edecek” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime