Turktime

Putin o ünlü isimleri kara listeye aldı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üçüncü ayını doldururken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bazı isimlere getirdiği yasak şaşkınlık uyandırdı.
ABONE OL
Abone Ol
Putin o ünlü isimleri kara listeye aldı!
Haberler / Dünya
23 Mayıs 2022 Pazartesi 21:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya, politikacılar, gazeteciler, teknoloji girişimcileri ve akademisyenler de dahil olmak üzere ülkeye girişine artık izin verilmeyen ABD vatandaşlarının güncellenmiş bir listesini yayınladı.

Times’ta yer alan habere göre, 963 kişinin yer aldığı listede, ABD Başkanı Joe Biden, Oscar ödüllü aktör Morgan Freeman ve Facebook ve Instagram’ın dahil olduğu Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, Microsoft Başkanı Brad Smith, Investigate Russia adlı bir web sitesi projesinde yer alan film yapımcısı Rob Reiner de yer alıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığına göre, listedekiler “Rus düşmanlığını” kışkırtmaktan suçluydu.

“AMERİKAN HALKINA SAYGI DUYUYORUZ”

ABD eski başkanı Donald Trump listede yer almazken, 84 yaşındaki aktör Freeman’ın da listeye dahil edilmesi birçok kişiyi şaşırttı. Rusya, ünlü aktörü, Eylül 2017’de Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesini eleştirdiği bir video nedeniyle yasaklandığını söyledi.

Amerikalı politikacılar, yaptırımların Ukrayna’ya olan desteklerini caydırmayacağını söyledi.

Kara listeyi açıklayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Rusya, her zaman saygı duyduğumuz Amerikan halkını, Rus düşmanlığını kışkırtan ABD makamlarından ayırıyor, onlara karşı saygılı, dürüst, diyaloga açık ve çatışma istemeyen bir konumda” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime