Turktime

NATO zirvesi: Dörtlü görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşme sona erdi. Dünyanın yakından takip ettiği görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.
ABONE OL
Abone Ol
NATO zirvesi: Dörtlü görüşme sona erdi
Haberler / Güncel
28 Haziran 2022 Salı 21:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderleri NATO üyeliği krizinin çözümü için masaya oturdu. NATO zirvesinin yapıldığı Madrid'deki IFEMA Kongre Merkezi'nde gerçekleşen dörtlü görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir araya geldi.

Stoltenberg'in ev sahipliğindeki görüşme, basına kapalı yapıldı ve iki saat sürdü.

Görüşmenin ardından Fin medyası, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusundaki endişelerinin giderilmesi amacıyla üç ülkenin bir ortak bildiri hazırlayacağını duyurdu. Söz konusu haber, Helsingin Sanomat ve Iltalehti gazetelerinin internet sitelerinde yayımlandı.

Dörtlü görüşmede Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın PKK konusundaki tutumlarına dair endişeleri giderilmeye ve böylece Ankara'nın söz konusu ülkelerin NATO üyeliğini veto etmesi ihtimalinin ortadan kaldırılması hedefleniyordu.

"İLERLEME KAYDEDİLDİ"

İsveç ve Finlandiya, üç ülkeden diplomatların yürüttüğü ön görüşmelerde belli ölçüde ilerleme kaydedildiğini duyurmuştu.

"İlerleme kaydettik. Bu kesin" ifadesini kullanan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Bugün olumlu bir şeyler yaşanmasına hazırlıklıyız. Tabii daha fazla zaman almasına da" demişti. Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Linde, "Sabırlı olmalıyız ve zirveden sonra da görüşmeleri sürdürmeliyiz" diye eklemişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö de diplomatların gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda "taraflar arasındaki anlayışın" arttığını belirtmişti ancak Linde'ye kıyasla daha temkinli konuşmuştu. Niinistö, görüşmeden çıkacak sonuçla ilgili olarak "şu aşamada ne iyimser ne de kötümser olduğunu" belirtmişti. Fin medyasına konuşan Niinistö, Erdoğan'la görüşmeye "ön yargısız şekilde gittiklerini" sözlerine eklemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime