Turktime

NATO'ya Kırım uyarısı! Savaş çıkar

Ülkenin eski Başbakanı Medvedev, 'Rusya'nın parçası' olarak tanımladığı Kırım'a yönelik girişimin 'felakete neden olacağını' savundu. Savaş çıkarmakla tehdit etti.
ABONE OL
Abone Ol
NATO'ya Kırım uyarısı! Savaş çıkar
Haberler / Dünya
28 Haziran 2022 Salı 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Moskova'dan, özellikle son dönemde sıklıkla Üçüncü Dünya Savaşı ile ilgili dile getirilen söylemler artış gösteriyor.

Batı'nın Ukrayna'da nükleer savaş tehdidini göz ardı etmemesi gerektiğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yeni bir dünya savaşı çıkması ihtimali için "Gerçek bir risk." ifadesini kullanmıştı.

Bir açıklama da Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'den geldi.
Medvedev, herhangi bir NATO üyesi devlet tarafından Kırım yarımadasına yapılacak müdahalenin, kendileri için "Üçüncü Dünya Savaşı"na yol açabilecek savaş ilanı anlamına geleceğini söyledi.

Medvedev, "Kırım, bizim için Rusya'nın bir parçası ve sonsuza kadar da öyle olacak. Kırım'a yönelik herhangi bir girişim, ülkemize karşı bir savaş ilanıdır." dedi.

''SAVAŞ ÇIKAR''
Reuters'ın haberine göre, konuşmasının devamında Medvedev, "Bu (girişim) bir NATO üyesi devlet tarafından yapılırsa, tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla çatışma anlamına gelir; Üçüncü Dünya Savaşı. Tam bir felaket." ifadelerini kullandı.
Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması ihtimaline de değinen Medvedev, bunun gerçekleşmesi halinde Rusya'nın, sınırlarını güçlendireceğini ve "misilleme adımlarına hazır olacağını" dile getirdi.

Medvedev, İskender füzelerinin sınır hattına yerleştirilmesinin, misilleme adımları kapsamında yer aldığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime