Turktime

Metaverse'de bir kadın istismara uğradı

Metaverse evreninin güvenliği sorgulanıyor. 21 yaşındaki bir kadın araştırmacının Metaverse'de yarattığı avatar, başka bir kullanıcı tarafından istismara uğradı.
ABONE OL
Abone Ol
Metaverse'de bir kadın  istismara uğradı
Haberler / Teknoloji
31 Mayıs 2022 Salı 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metaverse kullanıcılarının davranışlarının incelendiği araştırmanın sonu hüsran oldu. Araştırmada, güvenlik balonunun ayarının devre dışı bırakılmasının istendiği özel bir partiye davet edildi. Partide yaklaşık bir saatin ardından kadın araştırmacılardan biri, başka bir erkek avatar tarafından istismara uğradı.

BİR KADIN CİNSEL SALDIRIYA MARUZ KALDI

Grubun kampanya direktörü Vicky Wyatt BBC'ye verdiği demeçte, "Kullanıcılar üzerinde hala gerçek bir etkisi var" dedi. Araştırmacı ayrıca başka bir kullanıcı size dokunduğunda, el kumandalarının titreşerek rahatsız edici bir fiziksel deneyim yarattığını kaydetti.

Rapor, sanal gerçekliğin kadınlar ve marjinal gruplar için güvensiz olabileceğine dair endişeleri artırıyor. Araştırmacılar ayrıca Horizon Worlds'de homofobik ve ırkçı hakaretler yaşadıklarını ve platformda silah şiddetine tanık olduklarını bildirdi.
Öte yandan Metaverse'de yaşanan ilk cinsel saldırı olayı bu değil. 2021'de bir psikoterapist ve araştırmacı olan Nina Jane Patel, Horizon Worlds'te cinsel saldırıya uğradığını bildirdi.

Horizon Worlds şu anda yalnızca ABD ve Kanada'daki kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime