Turktime

Maymun çiçeği hastalığı hızla yayılıyor!

Henüz Covid-19'un etkileri tam olarak silinmemişken dünya genelinde ismi duyulmaya başlayan maymun çiçeği virüsü birçok ülkede yayılıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Maymun çiçeği hastalığı hızla yayılıyor!
Haberler / Sağlık
23 Haziran 2022 Perşembe 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlk olarak Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği hastalığı için uzmanlar, vaka sayısının az olmasına rağmen, endişelenmek için çeşitli nedenler olduğunu söylüyor.

Express’te yer alan habere göre, geçen ay ilk vakaların tespit edilmesinden bu yana, yalnızca Birleşik Krallık’ta 500’den fazla teyit edilmiş vaka ile sayılar istikrarlı bir şekilde arttı. Ülke şu ana kadar Avrupa’daki herhangi bir ulusun en önemli salgınına sahip.

İngiltere’deki East Anglia Üniversitesi’nden Profesör Paul Hunter, “Şu anda mevcut salgının kontrol altına alındığına dair net bir kanıt yok” dedi.

Vaka sayıları üç haneli olmasına ve virüse yakalanma riski düşük olmasına rağmen temas takibi virüsün yayılmasını durduramadı.


COVID-19’A GÖRE ARASINDA FARKLAR VAR
Covid-19’un aksine, maymun çiçeği o kadar kolay yayılmıyor; virüs, cilt teması yoluyla veya bir kişiden diğerine geçen büyük damlacıklar halinde bulaşıyor.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu’ndan Profesör Jimmy Whitworth, mevcut vakalar hakkında şunları söyledi: “Bu yeni vaka sayısı, maymun çiçeği salgınını henüz kontrol altına almadığımızı gösteriyor.”

Bu nedenle bilim insanları, virüs için süper yayıcı etkinlikler olarak hareket eden gece kulüpleri ve festivallerden endişe duyuyorlar.

UKHSA (Birleşik Krallık Sağlık Güvenlik Ajansı) da, maymun çiçeği virüsüne yakalanan herkese üç hafta boyunca kendilerini tecrit etmelerini tavsiye ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime