Turktime

Mahkeme kararını verdi: 32 bin liralık kanser ilacını SGK karşılayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, kanser tedavisinde kullanılan pembrolizumab etken maddeli ve yaklaşık 32 bin 514 TL değerindeki ilacın bedelinin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanması gerektiğine karar verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Mahkeme kararını verdi: 32 bin liralık kanser ilacını SGK karşılayacak!
Haberler / Sağlık
22 Temmuz 2023 Cumartesi 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstinaf Mahkemesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 11. İdari Dava Dairesince verilen, kanser tedavisinde kullanılan pembrolizumab etken maddeli ilacın bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanması kararına itiraz etmişti.

Ankara 2. ve 23. İdare Mahkemeleri, avukat Ece Sindel Öge'nin başvurusuyla verilen kararın usul ve yasa hükümleri ile hukuka uygun olup kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından İstinaf başvurusunun reddine karar verdi.

32 BİN LİRALIK İLACI SGK KARŞILAYACAK

Bu kararla birlikte kanser hastalarının tedavilerinde kullanımı uygun görülen ve tek kürünün fiyatı 32 bin 514 TL olan 'Keytruda' ilacının bedeli SGK tarafından karşılanacak.

Avukat Ece Sindel Öge, kanser tedavisinde kullanılan akıllı ilaçların bedellerinin karşılanmasına yönelik açılan davaların bir kısmının İş Mahkemeleri'nde, bir kısmının ise İdare Mahkemeleri'nde incelendiğine dikkat çekti ve İdare Mahkemesi tarafından verilen bu kararın, İş Mahkemeleri açısından da emsal niteliği taşıyabileceğini söyledi. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime