Turktime

Kuzey Kore: Pandemi kontrol altına alındı

Kuzey Kore'de Devlet haber ajansı KCNA, pandemiyle mücadelede başarı sağlandığını ve hastalığın kontrol altına alındığını savundu.
ABONE OL
Abone Ol
Kuzey Kore: Pandemi kontrol altına alındı
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2022 Salı 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kuzey Kore, bugün yaptığı açıklamada ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden yeni bir vaka olmadığını bildirdi. İki hafta önce ülkedeki ilk Covid vakalarını duyuran ülke, son açıklamada pandemi bağlantılı vaka sayısında istikrarlı bir düşüş yaşandığını belirtti.

Devlet haber ajansı KCNA, pandemiyle mücadelede başarı sağlandığını ve hastalığın kontrol altına alındığını savundu. Üç gündür günlük vaka sayısının 200 binin altında seyrettiğini kaydeden ajans, şu ana kadar pandemiden hayatını kaybedenlerin sayısının 68'i bulduğunu aktardı.

SAĞLIK KRİZİ ENDİŞESİ

Kuzey Kore, dünya genelinde 2 yıldan uzun süredir etkisini sürdüren Covid-19 salgının başından bu yana ülkede görülen ilk vakayı iki hafta önce doğrulamıştı. Devlet medyası pozitif vaka sayısı hakkında bilgi vermese de her gün yüz binlerce kişide yüksek ateş belirtisi gözlendiği duyurulmuştu.

Uzmanlar bugüne kadar aşılama uygulamasının yapılmadığı ülkede, tıbbi ekipman ve aşı eksikliği nedeniyle sağlık krizi yaşanabileceği endişesini dile getirirken, kontrolsüz bir yayılmanın daha ölümcül yeni mutasyonlara yol açabileceği ifade edilmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime